kolmapäev, 13. detsember 2023

EKSTRA KLASSI III ÜLESANNE

 

Are Kooli 6.klass

REISISELLID

Oma uue klassijuhatajaga oleme koos  eelmise aasta septembrikuust. Selle aja jooksul on meist saanud suured reisisellid, kes läbi käinud paljud muuseumid ja Eestimaa kaunimad kohad. Iga kord teeme uues külastuskohas klassipildi. Kõik fotod siia ei mahtunud, aga osad küll.

Nii käisime  klassiga Tartu loodusmuuseumis Eesti looduslikke paike uurimas, kunstimuuseumis Vabbe näitustega tutvumas, Tartu Ülikooli peahoonet uurimas ja kunstimuuseumis gemmisid meisterdamas ning antiikmütoloogiast kuulamas, Tähetornis taevalaotust vaatlemas, ERMis arheloogia tähtsusest teada saamas, Jääaja keskuses Eestimaa looduse kujunemisest peale viimast jääaeg töötube tegemas, Lõuna- Eestis Piusa koobaste ja looduskaitsealadega tutvumas, Värska talumuuseumis setode ajalugu kuulamas, spaas ujumas ja puhkamas, Vastseliina ordulinnuse tähtsusest ja elamuskeskuses keskaja inimese elu-olust osa saamas, Põhja- Eestis Ontikal, Valaste joal, Toila-Oru pargis, Sillamäel ja Narva promenaadil jalutamas, Sinimägede lahingupaiku vaatamas, ööbinud Narva linnuses ja tutvunud linna ajalooga, käinud Rakvere väljakul uitamas, politseimuusemis märulipolitseinike tööd jäljendamas ja teatris, Kohtla- Nõmme kaevandusuuseumis kolamas, Tallinnas KUMUs meeme kujundamas ja teamLabi ,,Hõljuvad õied igavikumeres" imetlemas ja Riigikogus saadikute tööst kuulamas, Skypargis lõbutsemas ja Vabamus laste õiguste ja kohustuste üle arutamas, Viljandis Pärimusmuusika aidaga tutvumas, ordulinnuse varemetes ja rippsillal jalutamas, Ugala  tagaruumidega tutvumas, Väätsa prügilas sorteerimise tähtsust uurimas ja Väätsa  jõuluaknaid vaatamas, Wittensteini ajakeskuses eestlaste jõulukombeid läbi aegade kuulamas, Tori hobusekasvanduses hobustega ratsutamas, koduses Pärnus kõigis olulistes kultuuri- ja ajaloolistes kohtades  kolamas ja OKOKis bowlingut mängimas, Stockholmi linnaeksursioonil   ja jõululikus vanalinnas seiklemas ja kruiisi nautimas. 

Plaane meil jätkub- palju Eestimaast on veel avastamata ja piiridki on lahti 😊




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Õppekäik Tallinnasse: Kadrioru kunstimuuseumis ,,Portree" ja Euroopa Elamuskeskuses

2.aprill 2024 8.30 Väljasõit ARE KOOLI juurest 10.30. KADRIORU LOSS (programm,,Aitan lapsi kunsti juurde ») 6.kl ,,PORTREEDE SALADUSED” Port...